Loading...

Kindercampings in Friesland

 

RCN Vakantiepark De Roggeberg

Appelscha, Friesland

 • Drents Friese Wold
 • Binnenspeeltuin, buitenzwembad en multifunctioneel sportveld
 • Kamperen, safaritenten, boshutten, bungalows t/m 8 personen
Bekijk de camping Beschikbaarheid en prijzen
 

Landal Esonstad

Anjum, Friesland

 • Aan het Lauwersmeer en de Waddenzee
 • Kindervakantiepark in Friesland
 • Kampeerplaatsen én luxe vakantiehuizen t/m 12 personen
Bekijk de camping Beschikbaarheid en prijzen
 

Ardoer Camping It Wiid

Eernewoude, Friesland

 • 5 sterren Ardoer camping in Friesland
 • In Nationaal Park de Alde Feanen
 • Kampeerplaatsen aan het water en vakantiehuizen t/m 8 personen
Bekijk de camping Beschikbaarheid en prijzen
 

Camping De Kuilart

Koudum, Friesland

 • Watersporten met de kids in Friesland
 • Overdekt zwembad én bootverhuur
 • Kamperen en villa's t/m 8 personen
Bekijk de camping Beschikbaarheid en prijzen

Alle 4 kindercampings in Friesland

Meer over kindercampings in Friesland

Zeilles voor de kinderen

Zeilles op vakantie, dat is toch prachtig en kinderen vinden het superleuk om zelf zo'n klein bootje te besturen. De kinderen krijgen zeilles in een optimist, een handig klein bootje met eigenlijk alleen een roertje, een zeiltje én een zwaardje. Binnen de kortste keren hebben ze het zeilen onder de knie en ook mooi voor later want zeilen verleer je niet! Kindercamping RCN De Roggeberg & kindercamping It Wiid hebben zeilles voor de kinderen.

Ontdek waterstad Sneek en de Sneekweek in de eerste week van augustus

Geniet in pittoresk Sneek met haar sloten en grachten, wandel over de ophaalbruggen en ga terug in de tijd. Deze mooie stad laat je nog veel zien uit het rijke Hanzeverleden, de kenmerkende middeleeuwse Sneker Waterpoort is prachtig en de sierlijke gevels langs de grachten vertellen je vele verhalen. Waterstad Sneek is gezellig om te winkelen, er zijn veel plekjes en restaurantjes waar je heerlijk gaat eten en wil je Sneek graag vol en druk zien, ga dan naar Sneek in de Sneekweek en geniet van veel boten en feestgedruis tijdens dit grote zeilevenement.

Historisch Leeuwarden is leuk!

Leeuwarden is ook aantrekkelijk voor een daguitje, wandel even door de stad, de hofjes zijn fraai en de scheve toren, ‘De Oldehove’, mag je beklimmen. Combineer een bezoekje aan de stad met een uitstapje naar Aqua Zoo Leeuwarden en je hebt een superleuke dag met de kinderen. Een toffe kindercampings in de buurt van Leeuwarden is It Wiid in Eernewoude.

De Friese Waddeneilanden zijn geweldig voor een dagtrip

Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog zijn prachtige Friese vakantie-eilanden en superleuk ook voor een dagje. De oversteek met de veerboot duurt ongeveer een uurtje en handig als je fietsen meeneemt of huurt op het eiland. De meeste Waddeneilanden zijn immers autoluw of autovrij. Fiets door de duinen van strandtent naar paviljoen en laat de kinderen rennen en genieten op het strand. De eilanden zijn heerlijk voor een dagje uitwaaien, de vergezichten zijn prachtig en er valt van alles te ontdekken en te doen met de kinderen.

Ga wadlopen met de kids, een écht wandelavontuur voor ze!

Wadlopen is écht héél leuk met de kinderen, wat een enorme weidsheid, je loopt door slikken en over zandbanken, onderweg zie je zeehonden zwemmen, zeemeeuwen cirkelen eindeloos door de lucht en onderweg kunnen de kinderen ook kokkelsrapen en schelpen zoeken. Wadlopen doe je met een ervaren gids en de leukste wadlooptochten met de kinderen zijn naar Ameland en Schiermonnikoog. De wadlooptocht naar Terschelling is namelijk vrij zwaar.

Ontdek camping Esonstad aan het Lauwersmeer

Ook een mooie vakantiebestemming is het Lauwersmeer dat ongeveer voor de helft in de provincie Friesland ligt. Kies het Lauwersmeer voor rust en natuur en veel watersportmogelijkheden. Landal camping Esonstad is één van de mooiste en beste kindvriendelijke campings aan het Lauwersmeer, de camping heeft uitstekende kinderfaciliteiten en een goed restaurant. Lees meer over camping Esonstad.


Veelgestelde vragen over Friesland

Op RCN camping & vakantiepark De Potten aan het Sneekermeer boek je tijdens je vakantie een superleuke zeilcursus voor de kinderen in een optimist. Wat een mooie kennismaking voor de kids met het échte te zeilen!

Wil je graag veel natuurbeleving voor de kinderen, struinen door de bossen en heerlijk samen fietsen in één van de prachtige Friese natuurgebieden? Boek dan je vakantie met de kinderen op RCN De Roggeberg bij Appelscha, aan de rand van Nationaal Park Drents-Friese Wold, héél fraai!

Lekker samen het water op, de kids spelen op de zandstrandjes, laat de kinderen vissen en plonzen in de buitenlucht, puur genieten in de zomer zijn de Friese kindercampings aan het water. Kies voor Landal camping Esonstad aan het Lauwersmeer of ontdek de schoonheid van het Sneekermeer op 4-sterren camping De Potten.


Leuke uitstapjes in Friesland

Attractiepark Duinen Zathe

Kinderen halen hier in én dag hun trapauto-verkeersdiploma, hoe gaaf is dat! Verkeers- en attractiepark Duinen Zathe is een all-inclusive attratiepark, eindeloos smullen, drinken en ijsjes eten dus!

AquaZoo Leeuwarden

AquaZoo dierentuin in Leeuwarden is een tof daguitje voor het hele gezin. Kinderen genieten volop van al die exotische diersoorten die je er van dichtbij ziet.