Kindercampings in Flevoland

 

RCN Zeewolde

Zeewolde, Flevoland

  • Direct aan het Veluwemeer
  • Geschikt voor kinderen én tieners
  • Kamperen en vakantiehuisjes boeken tot wel 24 personen
Bekijk de camping Beschikbaarheid en prijzen
 

Molecaten Park Flevostrand

Biddinghuizen, Flevoland

  • Zwembaden / Jachthaven / Zeilschool / Bootverhuur
  • Watersport-proeflessen voor kinderen t/m 12 jaar
  • Kamperen, chalets en safaritenten t/m 6 personen
Bekijk de camping Beschikbaarheid en prijzen

Alle 2 kindercampings in Flevoland

Meer over kindercampings in Flevoland

Het Veluwemeer is een écht watersportparadijs

De meeste watersportliefhebbers weten het al langer, het Veluwemeer is een top-bestemming voor een watersportvakantie in Nederland! Vrijwel alle campings aan het Veluwemeer hebben bootverhuur met zeilboten en sloepen, je bent dus vanaf de camping ook snel het water op.

Geef je kinderen zeilles op het Veluwemeer

Houd jij ook zo van zeilen en heerlijk varen op de wind? Geef je kinderen zeilles op de camping en laat ze kennismaken met zeilen op groot water. De kinderen stappen in een optimist met een enkel zeil en onder begeleiding van een zeilinstructeur gaan ze in een groepje het Veluwemeer op. Wat een geweldige ervaring en puur genieten voor de kids! Een toffe kindvriendelijke watersportcamping aan het strand van het Veluwemeer is RCN Zeewolde, deze camping heeft ook een jachthaven en bootverhuur.

De Oostvaardersplassen, ruig met véél wilde dieren!

Vernoemd naar de Oostvaarders, zijn de Oostvaardersplassen tegenwoordig een uniek en zeer gevarieerd en ruig natuurgebied met rietkragen, sloten en moerassen, grasvlaktes en héél veel wilde dieren. Konikpaarden, edelherten en heckrunderen, je ziet ze hier allemaal in het wild rondlopen en grazen. Staatsbosbeheer zorgt voor het beheer van de Oostvaardersplassen en je mag het natuurgebied al wandelend ontdekken. Bezoek één van de vogelkijkhutten en misschien zie je met de kinderen de zeearend nog wel boven je rondcirkelen, een toffe ervaring hoor!

Ontdek met de kinderen authentiek Urk

Het pittoreske en historische dorp Urk aan de voormalige Zuiderzee is tegenwoordig een geliefde toeristische bestemming. Wandel door Urk en geniet van de kronkelende steegjes, je ruikt de geur van vers gerookte IJsselmeerpaling en je ziet nog regelmatig oude dames in klederdracht lopen. Bezoek Urk op de Urkerdag, de zaterdag voor Pinksteren, en je ziet het héle dorp in klederdracht lopen. Urk is gewoon leuk voor een daguitje en je kunt er op heel veel plekjes lekker eten.

Walibi Holland, HARDGAAN in Biddinghuizen is gaaf!

Voor de échte durfals is Walibi Holland een supertof attractiepark, het park heeft wel 30 vet-coole attracties voor alle leeftijden. Walibi is het leukste voor kinderen vanaf 8 jaar. Ook lekker voor de afwisselingen, van de camping af en even hélemaal losgaan, want HARDGAAN, dat doe je met de kids bij Walibi Holland supergoed!!!

Met de kinderen naar Luchtvaartmuseum Aviodrome in Lelystad is superleuk!

Het Aviodrome is een leuk daguitje dat ook erg geschikt is voor jonge kinderen. De kinderen leren van alles over de luchtvaart, ze mogen plaatsnemen achter de stuurknuppel en in échte vliegtuigen klauteren. Luchtvaartmuseum Aviodrome heeft een cool 4-D filmtheater, de kinderen spelen er binnen én buiten, er zijn wel 100 vliegtuigen om te bewonderen en de kids halen er hun eerste vliegbrevet! Tijdens de schoolvakanties is het Aviodrome 7 dagen per week geopend vanaf 10.00 uur.

Ga een keer snoekbaarsvissen met de kinderen

Houden jouw kinderen ook van vissen? Boek een camping in Flevoland aan het water en de bootverhuur op de camping heeft visboten beschikbaar voor je. om op snoekbaars te vissen. Kinderen vinden dit een gewéldig en avontuurlijk uitstapje, zorg wel even voor een visvergunning als je die nog niet hebt. Kinderen tot 14 jaar mogen (onder begeleiding van een volwassene mét visvergunning) vissen zonder visvergunning. Wel spectaculair hoor als de kids een snoekbaars aan de haak slaan. Neem er een paar mee voor in de pan, je weet niet wat je proeft en ook nog eens zelf gevangen met de kinderen, hoe leuk is dat! Kies jouw visvakantie op RCN Zeewolde, deze camping heeft uitgebreide bootverhuur.

Kindercamping Flevoland mét binnenzwembad

Fijn als het kan natuurlijk, binnenzwemmen in het warme binnenzwembad, want voor alle kinderen is dat heerlijk genieten, zwemmen, plonzen én spetteren. 5 sterren kindercamping Molecaten Flevostrand heeft het voor de kids met een binnen- en buitenzwembad én kinderbad.


Veelgestelde vragen over Flevoland

Zwemmen, surfen, vissen en varen met de kinderen op de camping in Flevoland, héérlijk toch! Camping Molecaten Flevostrand bij Biddinghuizen ligt direct aan het Veluwemeer, één echte aanrader voor een waterrijke campingvakantie met kids! Bekijk ook RCN Zeewolde, dit kindvriendelijke vakantiepark ligt ook direct aan het Veluwemeer.

Jazeker, Molecaten Park Flevostrand is door de ANWB gekwalificeerd met 5-sterren als ‘Top-Camping 2021’. Je geniet hier dus van uitstekende faciliteiten, een goed restaurant, prachtige vakantiehuisjes en héél véél leuks voor de kinderen!

Geef je kinderen zeilles op de camping in Flevoland en boek camping Park Flevostrand of RCN Zeewolde. Beide campings hebben zeilles voor kinderen én tieners. Ze krijgen zeilles in een optimist of in een valk.


Leuke uitstapjes in Flevoland

Luchtvaartmuseum Aviodrome

Cool zeg die oude ‘kisten’, ze staan hier allemaal opgesteld. Echt een leuk daguitje voor vliegtuigliefhebbers, voor de kinderen is het een leerzaam uitje, er zijn speeltoestellen, laat de kinderen kennis maken met een vliegtuigsimulator en het 4D theater is indrukwekkend.

Walibi Holland

Met de kinderen naar Walibi Holland, dat vinden ze SUPER GAAF! Zo veel attracties, restaurants en vertier hier, hier willen alle kinderen wel naartoe! Walibi heeft attracties voor alle leeftijden, dus ook met jonge kinderen heb je er een hele toffe dag 🙂